Insectenhotel

Hoe het insectenhotel tot stand kwam.

Het insectenhotel

Een insectenhotel kent iedereen wel. Wellicht heeft u er zelf eentje in de tuin?
In Frankrijk zie je ze regelmatig in dorpjes bij het binnenrijden. Ook in Nederland zie je ze steeds vaker in allerlei soorten en maten.
Naast dat ze er leuk uitzien, zijn ze daadwerkelijk nuttig. Ze dragen bij aan de biodiversiteit. En het ziet er ook gewoon gezellig en gastvrij uit.
De gemeente Halderberge heeft al een mooie picknicktafel geplaatst bij ingang van Stampersgat aan de oostzijde. Ook is er enkele jaren geleden een mooi bloembollen mengsel de grond ingegaan wat vooral in het voorjaar voor een mooie kleurenpracht zorgt.
Nu is de Samenstichting Stampersgat bezig om op die locatie een insectenhotel te gaan plaatsen. Niet een kant en klare uit de winkel, maar een handgemaakte. We krijgen hierbij de nodige hulp. Een betrokken en handige inwoner helpt ons hierbij.
Het hoogste punt is bereikt. Er komt op het insectenhotel een mooi sedumdak. Zo versterken we het groen en kunnen insecten er ook weer iets mee. Het draagt bij aan de biodiversiteit en daar worden deze beestjes blij van.
Omdat we zoveel mogelijk zelf willen doen, is het sedum in kweeksets aangeschaft. Afgelopen zomer is het sedum in bakken uitgestrooid, geworteld en is het langzaam aan het groeien.